Hard work work.


Idag är det den sista Augusti, vilket innebär den allra sista veckan i Sverige på ett år! Sista tisdagen, sista onsdagen, torsdagen, fredagen, lördagen, söndagen, måndagen och sen åker jag! Finally!

Har varit massa duktig idag och rensat i mitt rum. Jag har tömt skrivbordslådor och garderober från massa krafs. Slängt en massa, packat ner en massa i lådor, och lagt en del i en USA-hög. Jag vill att mitt rum ska vara rent, snyggt och relativt tomt när jag åker, så att det känns som en flytt på riktigt. Familjen ska kunna använda rummet också, typ som arbetsrum/gästrum, och då vill jag ju inte att alla mina grejer ska stå framme. Dom kanske sabbar nått :P

Jag har hållt på med detta hela dagen, och mitt rum har sett ut som skit idag. För när jag rensar, då tömmer jag i stort sett alla mina lådor och sånt, och slänger ut allt på golvet eller i sängen. Sen plockar jag in det igen, på nya platser. Det är ju nått som måste göras, men det tråkiga är att det syns ju inte! Därför blev jag riktigt sugen på att packa min väska redan nu. För då vet man ju verkligen vad som ska stanna kvar här hemma, så kan man lägga det på rätt plats då. Tänkte nämligen att en av mina 3 garderober ska vara helt tom när jag är färdig. (Har inte kläder i alla, en av dom är fylld av grejer). Eller den var fylld av grejer, nu är den nästan tom!

Jag vill packa, men jag ska ju vara hemma 6 dagar till, då måste jag ju ha nått att ta på mej. Iof så kommer jag lämna tillräckligt med kläder hemma så att jag skulle kunna använda dom denna veckan, men ändå. Man vill ju inte gå i sunkiga kläder i 6 dagar. Så packningen får vänta lite. Om jag lyckas hålla mej.

Kan ju slå in presenterna till värdfamiljen så länge, men jag hittar inget papper jag gillar här hemma! Haha, big problem! Men jag vill inte bara vara nöjd, jag vill vara supernöjd! Men antagligen kommer jag ta nått av papprena vi har här hemma ändå. Vi får se.

Men hörrni! Om en vecka, om 7 dygn, ÄR JAG I USA. Då har jag varit det i 4 timmar. Så det är mindre än en vecka tills jag är i USA. How great isn't that?! Very great! Jag hoppas allt går som det ska nu. Men det tror jag.

Nej men folket, om 6 dygn har jag förhoppninsvis gått och lagt mej, för att sova i typ tre timmar, och sen bege mej till flygplatsen. Hur de 6 dygnen kommer se ut vet jag faktiskt inte, men det är okej.

Snart börjar det ~ my USA diary

Visum & massa dollar.


Idag fick jag en lapp på posten om att jag hade ett rekommenderat brev att hämta. Så nu har jag fått mitt pass och visum! Visumfotot är mycket bättre än passfotot som ser helt puckat ut.



275 dollar, and I'm ready to go!! Det enda som saknas nu är mitt internationella körkort, som mest troligt kommer nu i veckan. Det är 8 dagar kvar! I morgon är min sista tisdag i Sverige, sen min sista onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag, måndag, och sen är jag iväg! Om en vecka plus ett dygn har jag befunnit mej i New York i 10 minuter. Äntligen är väntan nästan över!

14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0

Presenter.


Jag är officiellt helt klar med alla presenter till min värdfamilj, och jag är jättenöjd! Hoppas dom blir nöjda också. Måste ju försöka köpa deras kärlek, och om det inte går så får jag väl slå på charmen ;) Här har vi dom iaf! Tröjorna är precis likadana, men den vänstra är framsidan och den högra är baksidan.
6-årig tjej: Sverigetröja, Pippibok på engelska, Ahlgrens bilar original.
6-årig tjej: Sverigetröja, Målarbok med Bamse, Ahlgrens bilar original.
Föräldrarna: Bok om Sverige, Ahlgrens bilar sura och salta.

Tröjorna köpte jag i en souvenirbutik i Stockholm, Pippiboken på barnbokhandeln.com och Sverigeboken på Swedenbookshop.com. Bamseboken köpte jag på ICA.


Update: Här har vi paketen inslagna och klara. Jag är jättenöjd! (Barnen heter inte Amanda och Elin på riktigt, men jag vet inte om jag får skriva ut deras riktiga namn). I verkligheten står de riktiga namnen såklart ;) Tycker de blev väldigt snygga!

14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0

FLYGTIDERNA.


Flygtiderna har kommit, allt är så verkligt! Hela min resa är nu beställd, från Göteborg den 7 september, ända till Washington DC den 10 :D

Det var inte jag själv som såg att tiderna kommit, Josefin, som åker samma datum, skrev det på facebook. och mycket riktigt låg det ett mail från Au Pair in America i inkorgen! Det är 12 dagar till avresa, och flygtiderna ska komma 5-7 dagar innan, så det var en överraskning. En mycket bra sådan! So, here they are:

Vi från SI reser med samma flyg som CC-tjejerna från Göteborg klockan 07.45, till Frankfurt där mellanlandningen är klockan 09.25. Men sedan skiljs vi åt, då vårt flyg till JFK airport går redan vid 10.45. (CC-tjejerna åker 17.00). Vi kommer alltså fram till New York redan klockan 13.05 (USA tid, alltså 19.05 Svensk tid). Då hinner vi göra oss hemmastadda på hotellet och så i god tid, och slipper komma fram så sent. Jag är jättenöjd!

Vet inte riktigt hur det funkar med Check-in time. Hoppas inte man måste vara där redan vid 04.45! Det blir en tidig morgon! Här nedan ser ni hur min färd kommer gå,



A ~ Gothenburg
B ~ Frankfurt
C ~ New York

happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy

(Alla presenter är klara också, för idag dök pippi-boken ner i brevlådan. Nu väntar jag bara på visum och pass!)

Train Tickets!


I kväll fick jag ett mail med ämnet "THIS IS NOT A TICKET". Jag trodde att det var flygtiderna, blev glad och överraskad att de kom så pass tidigt. (De ska komma 5-7 dagar innan avresa). Jag kollade jättesnabbt och så att det stod "arrives, Washington". Jag tänkte då att vad komiskt, jag ska mellanlanda i Washington DC, där min värdfamilj bor! HAHA! Jag hade nämligen läst på facebook nyss, en tysk med samma avresedatum som mej, som skrev att hon fått flygbiljetterna till NY, och skulle mellanlanda i DC. Så det skulle ju vara fullt möjligt liksom.

Men, det var inte flygtiderna. Det var en reservation till min tågbiljett! Från au pair skolan i NY till DC, mitt nya hem. Jag reser fredagen den 10 september klockan 4:56 PM från Stamford, CT och kommer från till Washington 4 timmar och 39 minuter senare. Detta känns härligt! Mycket härligt!

Det är förresten den 26 augusti nu, för klockan är över tolv. Det betyder att der är 12 dagar kvar! Oj.

14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0

Kostnader.


Jag fick en fråga om hur mycket det kostar att åka som au pair med SI, allt som allt. Så här kommer en liten lista:
               

Detta är vad ALLA behöver betala, som åker med SI. Sen behöver man göra lite mer grejer, men det kostar olika mycket beroende på var man bor. Hälsoundersökningen t.ex. kostar väldigt olika beroende på vart man går. Har hört vissa som gått till skolläkaren helt gratis, så om man fortfarande går i skolan när man söker som au pair så är det ett starkt tips. Annars kan det kosta allt från 100 till 1000 kronor. Detta är vad jag fick betala:

~ 300 kronor, hälsoundersökning
~ 250 kronor, TBC-test

Då blir det 5372 kronor.

Sen köpte jag även ett nytt pass, 400 kronor. Men det har man ju ofta sen innan.
Köpte även en resväska för 1195, jag reste till Stockholm för 227, köpte presenter till värdfamiljen för 650. Men allt det sista är ju frivilliga saker.

Lägger man ändå in de avgifterna på totala priset så blir kostnaden 7844 kronor. Men jag tycker inte riktigt att resväskepriset ska räknas in. Det var från pengar jag fick i studentpresent, annars hade jag nog köpt något betydligt billigare.

Men, nu vet ni alltså vad det kostar att åka med SI. Personligen tycker jag att det är väldigt billigt. Man får mat och boende i USA under ett helt år! Plus att man får tillbaka 200 dollar av SI när man åker hem efter ett år. Det är (just nu) 1493 kronor! Ta bort det från de 4822 kronor som alla betalar så blir det ju bara 3329 kronor!!

Jag har inte sett någon annan organisation som tar så lite betalt från oss au pairer. Enligt min åsikt är SI den bästa och den billigaste organisationen. De är verkligen inte sämre för att de tar mindre betalt av oss som vissa tror. De tar i stället mer betalt av värdfamiljen ;)

Aja, här har ni iaf all fakta om pris och kostnader, så får ni själva bestämma vilken av summorna ni vill räkna efter.

Tackhej!

Sweden ~ Up North, Down to Earth


Idag kom Sverigeboken hemskickad till mej! Inte pippiboken, den kommer tydligen i morgon eller torsdag. Men nu vet jag att allt kommer i tid!! YES! Fick singeln från cdon också, haha det är så komiskt. Och jag har fått tillbaka pengarna för den avbeställda pippiboken.

Jag tänkte lägga upp en bild på sverigeboken nu, men jag hittar verkligen inte min kamera. Så ni får vänta lite, och förhoppningsvis kommer den fram :)

Idag har jag även betaltat 350 euro till SI. Jag är redo att åka! Om jag bara får mitt pass o mitt visum tillbaka skulle jag kunna åka imon! För det är väl inget jag vill göra här innan jag åker? Jag kan inte komma på nått.

Är det något man borde vilja göra en sista gång i Sverige på ett år? Förutom att säga hejdå till folk?

14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0

Hurray!


Fick ett mail från SI, med namn, mobilnummer och email på alla som åker den 7 september. Vi är 4 tjejer som åker från Göteborg (med SI). Har inte fått flygtider än, de kommer 5-7 dagar innan avresa, men det stod att planet mest troligt går vid 10-tiden. De som åker med CC ska åka 07.45, så vi kanske inte hamnar på samma plan.

Men det känns bra det här. Riktigt bra! Nu vill jag bara få mitt visum och pass hemskickat tack! Och presenterna till värdfamiljen. Fick ett mail från barnbokhandeln nyss, där jag igår beställde pippiboken, och den är redan skickad! Så jag får den i morgon :D Pengarna är dragna från kontot nu också, så det känns bra. Har dock inte fått tillbaka pengar från CDON än, men det kommer väl. Pengarna för Sverigeboken jag beställt på Swedenbookshop är också dragna, men har ingen koll på när boken kommer. Soon I hope.

Alla inlägg har handlat om böcker de senaste dagarna :P Men det är okej ;)

14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0

Crap.


Ack ack ack! Jag klantade mej. Crap! Men har nog löst sig iaf :)

Har hållt på att skriva några inlägg idag, men sen har det som jag skrev inte stämt längre, så jag laddade aldrig upp nått. Jag beställde ju iaf Do you know Pippi Longstocking för några dagar sedan. Det stod att det skulle ta 5-15 arbetsdagar, och eftersom jag åker om 15 dagar tänkte jag att det var lugnt. Men arbetsdagar var det ju. Så jag skrev ett meddelande till CDON.com och frågade när jag skulle få boken, och de sa att den kom den 10 september. Jag förklarade iaf att jag skulle flytta till USA den 7, och då avbokade dom beställningen.

Det gick smidigt och var utan kostnad. Men den roliga biten då: Jag beställde ju en skiva också, en singel för 7 kronor, för att komma över 100-kronorsgränsen och få fri frakt. Den skivan hade redan blivit paketerad när jag avbokade beställningen, så det gick inte att avboka. I morgon får jag alltså en singel hemskickad, som jag beställde endast för att köpa boken, och inte ens vill ha. Haha!

Pippi-boken är slut typ överallt, och jag vill verkligen ha den. Ringde till bokia i Jönköping, och de hade ett exemplar kvar. Men det är ju en bit till Jönköping. Sen hittade jag en annan sida där det stod att boken finns i lager. Så nu har jag beställt den därifrån. Men det har inte dragits några pengar från mitt konto än :/
Jag hoppas hoppas hoppas att det inte blir några problem, utan att boken kommer som den ska. Och att Sverigeboken kommer också. På den sidan stod det ingen leveranstid :S

Okej det här blev kanske rörigt. Men never mind.

2 veckor kvar!

Hejdå till släkten, 2 veckor kvar, och lycka till!


Idag (eller igår söndag) kom en del av släkten hit för att träffa mej en sista gång innan jag far. Det var trevligt, men känns lite skumt att verkligen säga hejdå. This will be the last time you'll ever see me.. okej inte sista gången någonsin, men sista gången på ett bra tag iaf. Byebye..

Det är två veckor kvar! Eller två veckor plus en dag. Men om två veckor är jag inne i min sista vecka liksom. Jag vill att presenterna jag har skickat efter ska komma nu! Blir stressad av det. Annars är allt lungt. Snart åker jag!

Och ännu snarare åker Malin och Lisa. Idag (måndag) närmare bestämt. Ett stort LYCKA TILL till dom! Äntligen är det er tur, och snart är det min! Ha det så jättekul, njut av NY och av att träffa er värdfamilj :D

Sov som en gris i morse förresten. Hade klockan på halv nio, för jag tänkte gå till kyrkan vid tio, men jag orkade inte utan somnade om igen och vaknade vid 12 när familjen kom hem igen ;) Illa av mej, borde verkligen vända tillbaka dygnet. Men jag har försökt, verkligen! Gick ju upp astidigt i Stockholm t.ex. Och då var jag knappt trött ens på morgonen. Men nu är jag dödstrött. Snark Zz zz zz...

Ska sova nu, hejdå.

Skype med la familia.


Idag har jag skypat med mina värdföräldrar, mycket kul. Det är så skönt att jag inte är ett dugg nervös för att prata med dom, engelskan flyter på utan några problem, och man har hela tiden saker att säga, det blir ingen jobbig tystnad eller så. Dessutom är dom roliga, man kan skämta med dom och så. Det känns verkligen naturligt att prata med dom.

Alla frågar om jag är nervös, men det är jag inte. Allt känns bara bra.

Presenterna till värdfamiljen är i princip klara också. Jag lägger upp bilder när jag fått alla presenter hemskickade, har beställt en del på internet. Men till barnen blir det iaf varsin sverigetröja, godis och sen får en av tjejerna en pippibok (som jag nyss beställde på CDON.com) och den andra tjejen får en målarbok med Bamse. Föräldrarna ska få en bok om Sverige, som jag också beställt, men jag vet inte exakt när den kommer, hoppas verkligen att den hinner komma innan jag åker. Annars har jag gjort bort mej lite, för exakt samma bok fanns att köpa i Stockholm, men jag gjorde inte det :P

En lite störig grej när jag skulle beställa pippi-boken var att man får gratis frakt om man handlar för minst 100 kronor (studentrabatt med CSN-kortet), och boken kostade 99 kronor. Så jag letade reda på det billigaste som fanns på CDON och köpte det också, för att få gratis frakt.  En singel blev det, för 7 kronor. Prison Break Anthem med Styles Kaye. Haha, den åker nog i soptunnan så fort jag får hem den. Men det blev billigare att köpa den än om jag inte köpte nått mer, och istället betalade frakten.

Idag har jag även chattat med en tysk tjej som åker samtidigt som mej med samma organisation till typ samma ställe. Det finns massvis med au pairer runt omkring där jag ska bo. Särskilt tyskar. Men det är kul, för dom som redan är där skriver på facebook och håller koll på hur många dagar det är tills jag ska komma, och de har redan planerat resor osv. som jag får hänga med på. "Vi pratade om dej häromdan" säger de ibland. Det är kul ;)

Jag har fixat min nedräkning också, så den stämmer. 17 dagar kvar till USA!

Bye

Ambassaden.


Igår, torsdag, var jag på Amerikanska ambassaden i Stockholm. Tänkte berätta precis hur det gick till för den som undrar.

Hade klockan på 05.25, åkte med tunnelbanan 06.43 och var framme på T-centralen 07.16. Sedan tog jag buss 69 från Sergels torg som gick klockan 07.27, och var då framme på ambassaden vid 07.36. Då fick jag ställa mej i kö utanför ambassaden. Det var då redan 16 personer framför mig. Dom öppnar ambassaden vid 08.00. Då får man gå fram en i taget till en engelsktalande snubbe där man visar sitt pass, sitt frankerade kuvert, kvittot att man betalat visumavgiften, samt bekräftelsen av ds-160. Utan dessa dokument får man inte komma in alls, så de är viktiga.

Sen fick man gå igenom en sån kontroll som finns på flygplatser. Handväskan röntgades, och man fick lägga ifrån sig all elektronik i ett litet fack, typ mobil och kamera. Sen fick man gå in på själva ambassaden, där man fick sitta inne och vänta. Även där blev man framskickad en och en, till en liten lucka. Där satt det en kille som pratade svenska, och tog emot alla mina papper. Han sa: Ska du åka som au pair, vad kul! Har du fått familj än, vet du vart du ska bo? Så berättade jag vart jag skulle och då frågade han Vad jobbar föräldrarna som? Sen gav han tillbaka några av papprena, som man tydligen inte behövde. Det var bl.a checklistan på vad man skulle ha med sig, som man skulle skriva ut från sidan där man ansökte om visum, den behövdes inte.

Efter det fick man sitta i en väntsal (igen!) och kolla på BBC news eller nått sånt. Så ropades det upp namn i en högtalare. Då fick man gå till en lucka. Där satt en tant som pratade engelska, och som hade alla mina papper. Hon frågade hur gamla barnen var, och vilket college jag skulle läsa på i USA. (Eller hon frågade om jag skulle plugga, jag svarade "ja", och då frågade hon vilket college). Sen skrev hon på mitt ds-2019 papper, satte en stämpel på det, och sa att det var mycket viktigt att jag tar med mej det till USA. Och så fick jag några info-blad också. Hon sa att mitt pass kommer om en vecka, och sen fick jag gå.

Allt var mycket enkelt, inte svårt alls, inget att vara nervös för. Man behöver bara vara beredd på att vänta, vänta, och vänta. Men det var inte så farligt ändå, tog totalt 2 timmar från det att jag ställt mej i första kön. Det var som sagt 16 pers före mig, och när jag fick gå in var det minst 50 personer bakom mig. När jag kom ut från ambassaden och var helt klar var det fortfaradne folk som stod där ute i kö, så det är mycket bra att komma innan 8, annars får man står där ute i många många timmar. Jag kom 07.36, den tiden rekommenderar jag. Inte senare!

Och se till att ni har med er alla papper!
Då kommer allt gå jättebra :)

Lycka till alla andra som ska till ambassaden, nu har jag bara 18 dagar kvar till USA!!

Ambassaden i morgon!


Mitt huvud är helt tomt typ. Alla andra är stressade och nervösa, men jag mest lommar runt. I morgon ska jag till Stockholm, för att sedan på torsdag gå till ambassaden. Läste nånstans att man inte får ha med sig mobiltelefon och sånt dit, men den måste man väl kunna ha? Det måste jag ha. 

Idag kom web kameran som jag beställt till mamma o pappa, så vi kan prata med varandra när jag är i USA. Har fixat skype till dom också, asbra :)

gaah mitt huvud är verkligen tomt. Det ekar. EKOOOOOO!

Är i Sthlm tills på fredag iaf, så ska nog bli kul!

eko
 

Bloggdesign till Emelie.




Jag har gjort en bloggdesign åt Emelie, som åker som au pair samma datum som mig, också från Landvetter, men med CC. Är verkligen nöjd med designen, klicka på bilden för att kolla in den! :)

Har också fixat design till Lisa, som åker den 23 augusti (tror jag)

Birthday in the USA.


Idag är det den 15 augusti, vilket betyder att jag fyller 19 år om exakt fyra månader. Och då är jag ju i USA. Det kommer antagligen bli lite annorlunda, men på ett bra sätt. Jag längtar, precis som jag längtar efter att fira jul i USA, fira påsk, thanksgivning, och allt annat sånt. Alla högtider det kommande året kommer vara annorlunda, och det är superspännande!! SUPERSPÄNNANDE!

Vad jag vill säga är väl helt enkelt att jag längtar. Kommer göra det varje dag fram tills jag åker. Och det är nu 23 dagar kvar, alltså 3 veckor och 2 dagar. 3 veckor!

De flesta blivande au pair-bloggar som jag läser åker nu i dagarna, eller om en vecka. Det får det att kännas jättelänge tils jag ska åka. Men 3 veckor är inte så mycket. Wiiii!

Vill säga lycka till till Nathalie, Louise, Veronika och Elin, som alla åker i morgon :) Jag vill också!

Jag får hålla mej, 3 veckor till. I morgon kommer förhoppningsvis min efterlängtade bok som jag beställt, så då kan jag kanske tänka på annat än USA en liten stund. Men det är en kort bok :(

usa usa usa..

Tiden går för sakta ju!


Jag tycker att tiden går för sakta nu. Jag bara väntar på att få åka iväg. Det är 24 dagar kvar nu! (Min nedräkning går fel med en dag)

Men det känns som om det går sakta, och jag känner mig liksom klar med allt! Okej, jag har inte köpt en enda present till värdfamiljen än, men det är inget jag oroar mej över. Min resväska står på golvet i mitt rum och påminner mej hela tiden om att jag ska iväg. Jag vill packa nu!

Går bara runt på dagarna och är rastlös nu ju. Har inte ens nån twiligtbok att läsa! Eller jag har ju alla, men jag väntar på att få "The short second life of Bree Tanner". Beställde den på CDON.com igår, men nu är det ju helg så antagligen kommer jag inte få den förräns på måndag :( What am I going to do all weekend?!
(För er som inte vet, och som bryr er, så är det den nyaste twilight-boken. Eller det är mer som en novell, som handlar om en av karaktärerna i Eclipse.)

På måndag ska jag iaf iväg till en kompis och åka vattenskidor, har aldrig gjort det innan. Nice! Sen är det Stockholm på onsdag, torsdag och fredag. Ska försöka gå på Vampires Suck nån dag däromkring också, en parodi på twilight som faktiskt verkar jätterolig! Och måste säga att karaktärerna är verkligen lika dom riktiga! Kolla trailern:



Jag har verkligen kommit in i en riktig twilight-nörd-period. But I don't mind!

Nu sitter jag och lyssnar på NE-YO på spotify. Han är riktigt bra ju!

This is what keeps my up at night.




Jag är ett stort twilight-fan, och har varit det ända sedan jag läste de tre första sidorna av första boken. Det går inte att undgå, det går inte att motstå, och jag gillar det! Mycket!

Tycker självklart att böckerna är mycket bättre än filmerna, mycket mycket bättre. Det går inte att beskriva alla känslor och händelser helt rätt och riktigt i en film. Men jag älskar ändå filmerna, också.

Har köpt och läst alla fyra böckerna två gånger var på svenska, och nu även på engelska. Eller jag håller på med sista boken på engelska just nu. Och jag kan inte sluta läsa. Har läst halva boken idag. När man väl börjar ät man så fast att man inte kan, och inte vill sluta.

Detta är ordningen på hur bra jag tycker böckerna är:

~ Twilight (Om jag kunde drömma) Bok nummer 1

~ Breaking Dawn (Så länge vi båda andas) Bok nummer 4

~ New Moon (När jag hör din röst) Bok nummer 2

~ Eclipse (Ljudet av ditt hjärta) Bok nummer 3

Det är ganska jämnt mellan New Moon och Eclipse, men det som avgör är att jag aldig riktigt kommer ihåg vad Eclipse handlar om :P Jag läste den senast igår, och fick ändå tänka efter en bra stund nu innan jag kom på handlingen ;) Twilight och Breaking Dawn är överlägset bäst iaf.

Kände för att ha ett icke au pair relaterat inlägg i min au pair blogg, så..

"Don't be afraid," I murmured.
"We belong together."
I was abruptly overwhelmed by the truth of my own words.
This moment was so perfect, so right,
there was no way to doubt it.
His arms wrapped around me,
holding me against him....
It felt like every nerve ending in my body
was a live fire.
"Forever," he agreed.
 

Blir galen, dumma resväskor!


FYRA VECKOR TILL USA! ojojoj..

Jag blir galen på det här med resväskor. Ingen big deal egentligen kanske, men det känns ändå rätt viktigt att det blir rätt. Jag köpte ju en väska förra veckan, en stor som rymmer 105 liter. Jag provpackade lite slarvigt idag, och den blev inte ens halvfull! Man behöver väl inte ha med sig så mycket egentligen? Bara kläder ju. Och kläder kan man dessutom köpa där. Dessutom har jag ju handbagage med mej, en sportbag som rymmer rätt mycker den också. Jag funderar iaf på att byta till en mindre väska, men storleken mindre är rätt mycket mindre. Den rymmer 62 liter. Låter jättelite ju, men som sagt, vad ska man ha med sig?

Kan alla au pairer kommentera och säga vad de har för väska och hur mycket den rymmer? Jag blir galen här ju.

Känns onödigt att ta med sig en väska med en massa tomrum? Bättre med en mindre som man kan använda till kortare resor också eller?

Ska skypa med min värdfamilj på onsdag, och vara barnvakt i morgon. Längtar..

Min värdfamilj är inte död ;)


Åh vad glad jag blev när jag vaknade idag (Klockan 14, senaste jag vaknat på hela sommaren) och såg att jag fått 6 nya mail! Jag tänkte att något av dom måste vara från värdfamiljen. Och det var dom! 5 mail från värdfamiljen och ett mail från min sån där counseler, imrådesrepresentant eller vad det nu kallas. mailet från henne var dock utan intresse, för det handlade om en resa alla au pairer i området skulle göra nu i augusti. Men mailen från värdfamiljen var verkligen av intresse, och jag blev superglad!

De har ju varit i Grekland, och tydligen är det strejker och sånt där, och de hade inte alltid haft tillgång till Internet trots att de blivit lovade det. Dom kommer iaf hem på onsdag, och då vill de skypa med mej :) Pappan är glad att jag redan börjat lära mej grekiska, och det är jag också. Jag vill bli kung på grekiska!

Faniljen frågade mej vad jag vill läsa för kurs i höst, så skulle de försöka se till att jag kan börja lite senare, så jag ska tänka efter ordentligt nu och sen skicka ett svar.

Om ni undrar varför jag fick 5 mail från värdfamiljen förresten, så var dett ett mail met text, och sen fyra mail med en bild i varje, för det visste inte hur man bifogade flera. Så jag har fått lite fler, precis nytagna, bilder på barnen nu. Så nu fick jag en kick med ännu mer längtan tills 7 september!

Igår hade jag grillfest här hemma, för att vara säker på att hinna träffa allt folk. Det var jättetrevligt, och fint väder fick vi också, fast att det "skulle" regna. Tack tack alla :)

Nu ska jag äta frukost, sen svara på värdfamiljens mail.

7 augusti.


Det är just nu lördagen den 7 augusti. Vet ni vad det betyder?! Det betyder att det är exakt en månad kvar tills jag åker till USA! Watch me do my victory dance!! Do do dobi do do bi do bi, wobi do bi doooooo, yeah!

En månad är inte så fasligt lång tid. Det kommer gå fort. För fort? NEJ! Det kan inte gå för fort nu, jag vill ivääääg! Okej, det kanske är lite lite sorgligt o jobbigt att säga hejdå till alla vänner, och ännu jobbigare att inte kunna säga hejdå till vissa, eftersom tiden faktiskt går så pass fort, och endel är inte hemma och så. Men men, what's the big deal, jag är ju (troligtvis) hemma om ett år igen och då kan jag träffa folk :)

Ett år går också fort. Usch usch, bara det inte går för fort.

Jag hoppas bara inte min värdfamilj är död eller nått. Jag skickade ett till mail till dom igår, de har ju inte svarat på det förra. Jag frågade dom lite om packningen, om jag behöver ha med mej lakan och handdukar och sånt eller om jag får det av dom. Men jag pratade med deras nuvarande au pair sen, och hon sa att jag inte behövde det. Den nuvarande au pairen hade inte heller hört från värdfamiljen på ett tag (Hon är i Sverige nu, eftersom dom varit i Grekland i över en månad så hon åkte hem på semester). Så tänk om det skulle ha hänt dom nått? Vad skulle hända med mej då? Inte för att jag tror att det har hänt nått, jag bara låter min knäppa hjärna leva fritt ;)

Jag frågade dom också om college. Där är jag riktigt oroad, och lite sur. Som au pair förväntas man läsa kurser på college för 6 credits. En kurs kan vara allt från 0 credits till 3. Jag har tittat ut en kurs på 2 credits som jag gärna vill ta, men för att få ihop 6 credits behöver jag då ta 3 olika kurser. Jag kan omöjligt ta alla kurserna samma termin, för då skulle jag inte göra något annat än att gå på college. Jag behöver alltså ta minst en kurs denna terminen, vilket leder till mitt stora problem.

Jag kommer till Potomac den 10 september, kursen (typ alla kurser) startar 30 eller 31 augusti. Jag skulle alltså missa två veckor, fyra lektioner. Dessutom har jag hört att man i förväg måste besöka colleget för att göra nått språktest och så, men jag kan ju inte göra det i förväg eftersom jag inte kommer förräns den 10 september! :(
Så mest troligt kommer jag inte kunna läsa några kurser i höst. Det suger! För jag vill verkligen gå på college! Dels för att lära mig, och dels för att träffa folk! Vad kan vara ett bättre sätt att träffa folk än att gå på college? Då kanske man träffar lite amerikanare med! Ytterligare en anledning till att vilja börja plugga redan nu i höst. Ju tidigare man lär känna folk, desto längre tid kan man vara med dom.

Jag skickade ett mail till läraren som håller i kursen som jag vill läsa, och förklarade min situation, men jag tvivlar på att det kommer funka. Men, man kan ju hoppas!

(Något som är surt är att jag från början tänkte åka tidigare, och då hade jag inte haft detta problemet! Men då hade jag ju iof inte haft denna familjen heller så..)

Nog med negativt tjöt och gnäll. Det är den sjunde idag! Nästa gång det blir den sjunde så ska jag sätta mej på ett flyg mot USA! Niiiiiiice!!

Har köpt en väska.


Det blev inte den snygga turkos-svarta väskan. För den var inte svart. Den var brun. Köpte den andra lite tråkigare istället, svart och vanlig. Kostade lika mycket (1195) men hade fyra hjul i stället för två. Smidigt på flygplatsen och så :)

Hoppas det blir bra, är lite besviken faktiskt. På bilden ser den ju verkligen svart ut, inte brun. Men men, nu har jag en stor och antagligen bra väska. 33 dagar kvar nu...

Har shoppat en del kläder idag också, för första gången på månader! Har verkligen tänkt på att inte köpa för mycket kläder nu innan USA, och jag köper bara saker jag verkligen vill ha med mej. Ganska duktigt :)

Innan funderade jag över hur kläderna skule få plats i väskan, nu funderar jag över hur mycket tom-utrymme det kommer bli. Supersize-väska ju! Den kanske är för stor? Jag får provpacka nån gång de närmsta dagarna och se. Annars får jag väl byta till en mindre. För det är kanske inte jättesmidigt att ha en megaväska med sig på semestrar och sånt när man är borta en vecka t.ex. Då vill man väl hellre ha en lite mindre? Hmm, hoppas jag inte behöver åka tillbaka till Jkpg! Åtta dagars öppet köp...


Min nya väska, maybe?


I väntan på att jag ska bestämma mej om jag ska fortsätta blogga eller inte, så kan jag väl lika gärna lägga upp ett litet inlägg. Hittade en väska idag, som verkligen var jättesnygg, och som jag mest troligt tänker köpa. Den är från Accent. Finns en sån affär i Jönöping, så jag kanske drar dit imon och kollar.
    
Visst är den snygg! Precis min stil, och inte alltför dyr. Eller det beror ju på vad man jämför med. 1195 kronor kostar den största storleken, den jag vill ha. Det stod inte så mycket om den på hemsidan, vet inte vad den har för lås och sånt, men det tänker jag att jag kollar imon då. Eller fredag eller när det blir.

En sak jag funderar på gällande packning och vikt och sånt; Man får ju ha en väska som väger 23 kilo. Och väskan väger kanske 3-4 kilo i sig själv. Så 20 kilo. Får det plats 20 kilo packning i en väska? Eller hur stor behöver den vara? Det är ju onödigt om den är större, så att det blir massa tomt utrymme = onödig vikt. Men den får ju inte vara för liten, allt måste ju få plats. Så, en fråga. Vilken storlek behövs på väskan? I cm och i volym och så?

Blev helt kär i denna väskan iaf. Sen tänkte jag att man kanske skulle kunna ta med sig sin sportbag som handbagage? Så kommer den med till USA också. Om man har en hård kabinväska så känns det som om det är svårt att bära med sig både den och den stora väskan. Enklare med en bag man kan ha över axeln. Men jag funderar över storlek och så, det finns säkert massa begränsningar på handbagaget. Men, eftersom det är an mjuk bag, så behöver man ju inte packa den full, och så kan man liksom trycka ihop den så den blir liten :P Kan man göra så?
                        
Här är ett alternativ till den andra väskan. Den är lite större men kostar lika mycket, och den har TSA-lås och 4 hjul. Den andra hade 2 tror jag. Så denna kanske är lite bättre, men inte lika snygg.

Får jag ha taxarna på mej? Så säger man "Vi ses" på grekiska. haha.

Update: har ringt och lagt undan den turkos-blommiga väskan, ska köpa den idag eller i morgon. Den has TSA-lås och rymmer 105 liter. Jeii :)


Funderar på att sluta.


Jag funderar på att sluta blogga. Haha, bloggen startades för att folk skulle kunna ha koll på mej under mitt år i USA, men nu tänker jag kanske ta bort den redan innan jag åker :P Men varför blogga egentligen? Varför ska helt random människor veta vad jag gör i mitt liv? Och varför ska min familj veta allting? Det var ju därför jag började blogga från allra första början, för att typ mamma skulle kunna veta vad jag gör i USA. Men om jag flyttat nån annan stans i ett år, nån stans i Sverige, så skulle jag aldrig ha tänkt tanken på att blogga, då skulle mamma inte uppdateras varje dag om vad jag gör. Så varför nu?

Det kan väl vara roligt att få ett eget år, ett år med helt egna upplevelser som ingen annan vet om. Så kan man berätta mer när man pratar på skype eller när man träffas igen sen. Fy vad lat man är som skriver allting här, bara för att slippa förklara saker, och prata om saker. Om nån frågar mej nått säger jag ofta "läs min blogg istället". För då slipper man säga samma sak flera gånger. Det är väl det som är plusset med en blogg, man slipper upprepa sig så mycket. Men jag kan ju skriva brev, eller mail, om jag vill att folk ska veta vad jag gör. Alla behöver väl inte ha tillgång till mitt liv? (Jag menar inte att alla i hela världen läser min blogg, men alla i hela världen kan läsa min blogg, de har tillgång till den liksom)

Det finns ju bra saker med att blogga, för det första så är det ganska roligt. Och en annan sak är att vänner som man inte pratar med så mycket, eller inte träffar så ofta, de kan ju läsa bloggen och på det sättet veta lite vad jag gör, och då fortfarande känna mej typ. Och, det är ett sjukt bra sätt att hålla kontakten med andra au pairer! Meen, som sagt, jag tror jag ska sluta.

Dettta de tankar som jag tänker just nu, vi får se hur det blir..

Har övat massa grekiska idag förresten, och jag börjar bli duktig! ;)

5 veckor kvar gott folk. FEM VECKOR!


.
RSS 2.0