Washington DC


Som ni säkert har märkt så har jag inte bloggat på massa länge. Förlåt. Kommer nog inte blogga på ett tag i fortsättningen heller. Men vill visa bilder för mamma o pappa och alla vänner såklart, och det är enkelt att lägga upp dom här. Detta är bilder från när jag och Louice turistade i USAs huvudstad i lördags.



Capitol Building, inte från i lördags men ändå.



Washington Monument



Min delstat, med Washington Monument i bakgrunden.



Lincoln Memorial.



Japp, JAG har tagit denna bilden. Jag är här!



Louise och Louice



Hejhej Obama!

Okej, så här får ni iaf lite bilder, bättre än inget va? :)

night!

Välkommen.


Detta är vad familjen mötte mej med på tågstationen. Jag åkte nämligen tåg från Stamford till Washington DC, det tog typ 5 timmar eller något sånt. Vi var jättemånga au pairer på tåget, och vi hade en egen vagn. Jag underhöll mej genom att spela Plants vs. Zombies, och så kollade jag på halva twilight. Sen dog batteriet på min dator, och min kontakt passade inte i tågets uttag..

jaja, här har vi den fina stora teckningen, och blommorna!


Sånt blir man glad av! Har fått teckningar av barnen också, dom är jättesnälla, söta och glada över att ha mej här. "I'm in love with you" sa en av tjejerna igår. Aww. Får se hur länge det håller i sig.

Familjens nuvarande au pair är kvar här i 1,5 veckor till, vet inte om jag har sagt det. Så hon bor i det riktiga au pair-rummet, och jag sover i gästrummet. Men I don't mind, för jag älskar verkligen gästrummet! Hon är iaf svensk, jätteskönt! Följde med henne och en till svensk au pair till DC idag, till svenska ambassaden, för de skulle rösta. Så jag har varit på svensk mark idag! Sen åt vi lunch på cheesecake factory, jättegott.

Det allra bästa med restauranger här i USA är att man alltid får ta hem maten som blir över. Och jag äter aldrig mer än en halv portion, för de är megastora. Så det är verkligen en bra grej, man får 2 luncher till priset av en.
Andra bra saker är att man alltid får fri påfyllning av dricka, man får gratis bröd och så. Det dumma är bara den eländniga dricksen. Man måste typ ge ett visst antal procent i dricks. tror det är 15 % på lunch och 20% på middag eller nått. Jobbigt!

Meen, doggy bag är bra!

Har skypat med familjen hemma idag också, myyys! <3

bye

New York City.


Vi kör ett bildinlägg, med massvis av bilder från NYC. Vi åkte dit på kvällen, och den första timman var det ljust, men det blev bäckmörkt jättefort.



                                                                                 Central park på nära håll



                                                                  Central Park på långt håll (från top of the rock)





                                                                                Älskar bilden, den är cool!



                                                                                    Rockefeller Center



                                                                           The Empire State Building m.m.





                                                                            Yes, jag var verkligen där. For real.
 


                                                                                 Taxis at Times Square



                                                                                    Jag var där också.



                                                                                                Svenskt!





                                                                            Vinkade till denna kvinna också.



  Ground Zero, där World Trade Center stod innan. Mest en byggarbetsplats, men det var häftigt att vara där.



                                                                                      Action in the city!



                                                          Hahah vi var sjukt turistiga. Men polisen njöt :P

Jag är framme hos min värdfamilj, och jag trivs! Kom fram fredag kväll, och nu är det söndag förmiddag. Igår kändes allt så nytt och konstigt och endel saker var inte exakt som jag tänkt mej. Skypade med mamma och grät. Men min mamma är bäst! Och nu trivs jag jättebra i värdfamiljen! Tror mest att jag var trött igår. Men jag lever, jag mår bra, och framför allt: JAG BOR I USA!

over and out

Jetlag är en myt.


Hejhej folk! Idag har vi haft lektioner hela dagen, men med ganska många korta raster. Vi får 15 minuter lite nu och då, då man passar på att gå på toa, kolla mailen, och sen måste man tillbaka. Vi hade en längre rast i samband med lunchen också, och då gick jag med svenskarna till Target. Har inte varit ute under dagtid innan, (bara lite på flygplatsen i NY), och jag blev otroligt chockad över hur varmt det är! Helt klarblå himmel och strålande solsken! Har inte kollat nån termometer på hur varmt det var, men det var lätt 30 grader. Minst! 35 kanske, eller 40. Jag vet som sagt inte, men det var kokhett, varmare än svenska sommarens varmaste sommardag.
                                                             
Inomhus däremot är det svinkallt. Iaf om man jämför med utomhus. Man går iaf med tjocktröja. Det finns luftkonditionering på rummet som tur är, dock låter den som bara den varannan minut typ.



                                                                        The Swedes on their way to Target!



                                                                                                  Hotellet

Jag har fått två rumskompisar, från Ukraina bägge två. De kom i går natt, när jag sov. Fast jag vaknade när de kom, pratade lite med dom och sen somnade jag om igen. Det konstiga är att de ska inte alls till samma ställe som mej sen, de ska till Michigan och Ohio. Meningen är att man ska komma i samma rum som folk som ska till typ samma ställe, och det finns massvis av au pairer här som ska till DC, så jag vet inte varför det inte är så för mej. Men men, det funkar. Har lärt mej säga hej och hejdå på ukrainska/ryska iaf!

Det är ungefär 200 au pairer på hotellet, och vi är uppdelade i 2 grupper. 8 svenskar.

Till lunch idag fick vi taccos, och till middag fick vi pizza och kakor. God mat, även om vi inte äter jätteofta. Det är frukost, lunch och middag som gäller. Inga mellanmål här inte. 





                                                                                               My room

Det här med jetlag tror jag är en myt. Jag känner mej precis som vanligt, för mej är klockan 23 nu, alltså USA tid. De där 6 timmarna som skiljer försvann direkt när jag landade i NY. Jag har inte varit nått trött idag. Borde nog gå och lägga mej snart ändå, för ska upp vid halv 7 eller nått sånt. Men det är full aktivitet i rummet, båda mina rumskompisar är här, plus en ryss. En pratar i telefon och de andra sitter vid datorer. Det är riktigt bra att vi får gratis internet, trådlöst på hela hotellet!

Jag har förresten fått en present från min värdfamilj! De ropade upp namn på vissa au pairer under ett möte, så fick vi gå o hämta paket. Jag fick massa askar mer frukt, nötter, kakor och godis. Kul att de tänkt på en :)

Det är störande att ni svenskar sover på nätterna! Enda tiden jag har att chatta, skypa eller prata är typ på kvällen, och då sover ni. Men vi hinner prata så småningom. Har ju ett helt år på oss.

I morgon kväll ska vi på tur i New York City, kul kul kul!!! Nu ska jag sova.

Bye,

I USA! Resa och bilder.


Hej hej hej alla människor. Nu är jag här! Så längge som jag drömt, planerat, väntat och längtat! Nu är jag här!

Resan gick bra, fick strassa massa i Frankfurt, och vänta massa i New York, men alla är framme och alla har fått sina bagage! Av oss fyra svenskar som åkte tillsammans alltså.

I morse, alltså tisdag morgon den 7 september, så gick jag upp klockan 01.50. Gick och la mej alldeles för sent kvällen innan, eftersom jag inte packat i tid, så jag sov ungefär 1,5 timmar den natten. Hela morgonen kände jag mej helt konstig. Jag mådde illa, och det kändes som om jag skulle börja gråta så fort jag öppnade munnen. Så jag var tyst mest hela morgonen. Ville inte gråta. Antagligen var jag nervös, men ändå inte. För jag är inte nervös. Men min kropp var det tydligen.

Det gick som tur var över när vi kommit en bit på vägen till landvetter, så jag kunde prata igen. Mamma och pappa skjutsade mej till flygplatsen, de hade tagit ledigt båda två, och det är jag jätteglad över! Sa hejdå till dem och mötte upp mina resekompisar vid 05.45. Jag grät faktiskt inte en enda tår! Det känns bra, för om jag skulle börja gråta skulle jag bara få hemlängtan. Och vad ska det vara bra för, när man inte ens har åkt?

Vi checkade iaf in, gick igenom lite säkerhetskontroller, satte oss vid några bord och väntade, tills vi gick på det första planet. Det var ett pyttelitet, med bara en mittgång, och 3 stolar på vardera sida. Ett riktigt skitplan. När vi kom fram till Frankfurt var vi lite sena, och fick småspringa genom hela flygplatsen. Inte lätt på en så stor flygplats, där man knappt vet vart man ska! Och det blev inte bättre av att ingen av alla som jobbade där kunde ett ord engelska?! Illa!

Men vi hann, och fick sedan ändå sitta på planet i en timma innan det lyfte. Ingen av oss fyra tjejer fick platser bredvid varandra från början, men vi bytte med lite folk, så tre av oss satt jämte varandra. Stackars Josefin satt ensam. På samma rad, men på andra sidan mittgången bortanför annat folk. Detta flygplanet var större, med två vångingar, och 10 säten + 2 mittgånar brett. Men det var inte nån lyx för oss. Handbagaget fick inte plats nånstans, och man kunde inte skjuta det under sätet framför sig, så vi fick ha det där våra fötter egentligen skulle vara. Inte världens bekvämaste, och där satt vi i över 8 timmar.

Världens äckligaste mat också! Och knappt någon somn blev det, iaf inte för mej. Slumrade till lite nu och då under ungefär en timmes tid.

Här kommer bilder på maten, den äckliga maten!



Tysk "Rostbratwurst SCHWEIN" Det fanns kyckling också, men den var slut när matvagnen kom till oss. Detta ska alltså föreställa äcklig tysk korv, och potatismos?! Det uppe i vänstra hörnet av matlådan. Det var typ rivna kletig potatisar blandat med nån gegga. Senare kom flygvärdinnorna och frågade vad man ville ha för eftermiddagsfika, en hotdog eller en tuna sandwich. Jag valde hotdog.



Detta var vad jag fick. Hotdog, yeah right! Yttersidan av skalet till brödet var okej. Köttet eller korven eller dammtussen eller vad man nu ska kallade gick inte att äta.

Så man blev det inte mycket av denna dag. Tur att jag hade mitt godis <3

Anyway, när vi kom fram till New york, JFK airport, hämtat våra bagage och gått igenom alla säkerhetskontroller så blev vi uppmötta av en kvinna med en au pair in america-skylt. Hon sa att vi var tvugna att vänta in ett till flyg, men att vi skulle åka om en timma. Två timmar senare åkte vi, och ytterligare nån timma efter det kom vi alltså fram till hotellet. Jag orkar inte skriva massa nu, kan göra nått mer lite detaljerat inlägg sen, men nu sitter jag iaf i min stora hotellsäng, i mitt än så länge egna hotellrum. men det ska vara 3 au pairer i varje rum. Frågan är bara om de 2 andra kommer nu ikväll nån gång, eller om de kommer imon. Men de borde verkligen komma snart. Jobbigt om jag ligger o sover när dom kommer.

Det är jobbigt att skriva på datorn när jag sitter i sängen, så det får som sag blir nått mer inlägg sen nån gång. När vet jag inte, kan nog ha rätt fullt upp här i dagarna. Här kommer massa bilder iaf!



                                            Svenskar, en ryss och en sydafrikan på JFK airport NEW YORK!



                                      Taxi taxi, ochjag tror vi åkte med planet där i bakgrunden. Iaf ett likadant. 



                                                                                       Manhattan skyline.

Nej nu tror jag att det blir sömn. Borde inte vara så svårt, med tanke på att jag sovit ca 2 timmar de senaste 40 timmarna.

Blev kanske ett lite osammanhängande inlägg, men jag ville mest bara berätta att jag är framme. I USA.

Here it begins ~ My USA Diary

Taggad till 1000!


Nu är jag taggad till tusen, färdigpackad och lycklig! Har nog knappt varit mer taggad än vad jag är just nu. Packningen idag gick väl sisådär, det tog tid och det var svårt. Jag packade och städade hela dagen, blev precis färdig. (Tror att jag är färdig iaf). Det var kul ibland och jobbigt ibland. Det kom faktiskt till och med några arga tårar, kanske blandade med lite sorliga takar på att inte få se familjen på ett år. Men mest var jag arg på att jag inte börjat packa o städa tidigare. Jag är en sån som alltid skjuter upp allting, alltid. Men om man någon gång ska tänka på att ha lite framförhållning så är det nog när man ska flytta till en annan kontinent.

Ett tag var jag sjukt nere, sur och ledsen och framförallt stressad, men då hände bästa grejen! Jag stod i dushen och missade min mobil som ringde, och såg sen att jag hade ett meddelande från eurovoice. Det var min värdfamilj som hade ringt! Och när jag inte svarade så talade de in ett meddelande. Barnen var med och pratade också, vilket gjorde mej superglad, eftersom jag inte pratat med dom innan. Efter det lilla meddelandet så ändrades mitt humör helt! Jag var superglad, blev supertaggad, och bara längtar längtar längtar tills jag får möta familjen!

Så det är mitt humör nu, jag är taggad, taggad till 1000!

Nu borde jag sova, för jag ska upp om 2 timmar.

Bye bye Sweden, hello USA!

Svårt att packa!


Fy vad svårt det var att packa! Jag vet inte vad jag ska ha med mej! Jag är inte rädd att jag kommer få övervikt, men jag vill liksom inte ta med mej för mycket onödigt. Men jag kan inte bestämma, ska jag ha den tröjan eller inte? gaah.

Taggad!


Kuckeliku, klockan är sju! Och min väckarklocka ringde för en halvtimma sen. Ni hörde rätt! Jag gick upp vid halv sju!

Dessutom gick jag och la mej vid 22 igår, tidigaste på hela sommaren. (Inte för att det är sommar längre, men ändå). Mest gick jag upp så tidigt för att jag ska hinna bli trött tidigt i kväll, kunna gå och lägga mej och sova några timmar innan jag ska upp vid 2. Jag är nöjd med min plan!

Dessutom har jag ju en hel del tid på mej att packa idag. För vet ni vad, jag har inte börjat än. I morgon/i natt flyttar jag till USA, och mina väskor är helt tomma. Men det är okej, för det kommer de inte vara länge till. För nu är stora packdagen, och jag började så fort jag vaknade att lägga upp kläder på sängen. Så gör jag alltid när jag packar. Lägger upp allt som ska med på sängen och ser till att jag har allt jag behöver innan jag lägger ner det i väskan. Men så gör de flesta va?

Har varit i tvättstugan och hämtat in alla mina kläder som tvättades igår. Det var mycket. Jag fattar inte riktigt hur jag tänker med planering. Satte på bastun igår för att kläderna skulle hinna torka. Så blir det alltid när jag ska packa, jag planerar sämst, och varje gång säger jag till mamma att "jag ska tänka på det till nästa gång". Igår sa mamma det till mej, "Du lär dig nog att planera nån gång". "NÄR DÅ?" säger jag då. It won't happen.

Nu är jag taggad igen, detta kommer bli jättekul! Nu har jag även sagt hejdå till precis alla, och kommer mest troligt inte träffa någon mer förutom familjen innan jag åker. Eller okej, kanske någon när jag åker in till stan och handlar alla sista-minutengrejer. Men annars är nästa person jag planerar att säga hejdå till min syster <3 Hon tänker nämligen inte stanna kvar hemma och låta mej lämna henne, utan hon tänker lämna mej först. Hon åker snart (alltså om typ 2 timmar) iväg till nån kompis i några dagar, och när hon kommer hem är jag borta.

Så, bye bye sister, I LOVE YOU very much!

1 dag kvar. HAhA, EN dag kvar!

Halvtaggad.


Tagget börjar komma tillbaka, börjar tycka det är lite spännande igen, och längar tills på tisdag! Det har inte kommit tillbaka till 100 %, men det är på god väg :D

Tänkte börja packa idag, men så upptäckte jag att ja hade massa kläder att tvätta. och man kan ju inte packa ner blöta kläder. Så det får nog bli i morgon. Kanske börjar lite idag, lägger fram saker på sängen kanske.

Just nu sitter jag byxlös, för jag la mina byxor i tvätten. Och ikväll ska jag spela volleyboll en sista gång.

2 days! wiie :D

Otaggad?


Klockan har passerat midnatt, och det är därmed 2 dagar tills jag åker till USA. Är jag nervös? Svar nej. Är jag taggad? Svar nej. Whaaat? Vaddå inte taggad??

Grejen är den att jag har sett fram emot detta så länge, jag har varit astaggad aslänge, och inte pratat om annat än att åka till USA. Det gör jag fortfarande, pratar, men mer av gammal vana. Jag matchade med min familj (vi tackade ja till varandra) den 7 juni. Det är 3 månader sedan. Jag har haft så lång tid att vänta, att längta, och att tagga. Och jag har väntat, längtat och taggat! I 3 månader. Det börjar ta slut nu liksom.

Jag är så van vid tanken på att jag åker om bara ett par dagar, så det är ingen stor grej längre. Det är en del av mitt liv, som varit inplanerad länge. För länge. Det känns slentrianmässigt typ. Jag tror att 3 månader är för lång tid att vänta mellan matchningen och avresedatumet. Allt jag har gjort i 3 månader har varit att fördriva tiden i väntan på den 7 september. Jag har gjort saker, jag har levt, men ändå har mitt mål hela tiden varit USA.

Det kan vara bra att ha lite tid på sig mellan matchningen och avresan, för att hinna vänja sig vid tanken, för att fixa allt praktiskt, och för att säga hejdå till vänner. Men 1 månad räcker, max 2. Jag har haft 3.

just nu, när jag tänker på att jag åker till USA i övermorgon, känner jag ingen glädje. Jag känner inget annat för den delen, ingen ledsamhet, ingen saknad, ingen nervositet, men jag är inte taggad.

Meen, kom ihåg! Detta är hur jag känner just nu. Jag kände inte så igår, jag känner kanske inte så i morgon. Detta är första gången jag känner opepp. Hoppas det går över, gärna innan jag åker.

Tagga mej, någon?

2 dagar.


Receptbok.


I går kväll började jag med en receptbok att ha med mej till USA, så att jag kan baka kakor och maträtter och sånt som kanske inte är jättevanligt där. Jag har hållt på med det hela förmiddagen idag också. Har klippt och klistrat och pysslat och gjort jättefint! Jag älskar att pyssla ;) Och jag kan säga att denna boken kommer jag hålla fast vid, den ska följa med mej när jag flyttar hemifrån "på riktigt" sen också. Jättebra att ha ju. Än så länge har jag bara skrivit kak-recept och godis-recept och sånt, för faktum är att maträtterna behöver man ju oftast inget recept på. Men jag ska nog skriva in några ändå..

                                 
                                                                                 
Utsidan, twilight såklart

Så här ser den ut på insidan. Bilderna är lite utdragna här, boken är inte riktigt så avlång egentligen. Men jag orkar inte ändra det nu.

Det är lördag idag. I morgon är det söndag. Då har jag tänkt packa! Vilket betyder att alla kläder måste vara tvättade och torra tills dess. Så idag har jag tvättat! Kommer få tvätta endel imon också, och packa ner det på måndag då. Men det mesta ska packas imon! Tror jag.

3 dagar :D hihi, ÄNTLIGEN säger jag bara. Jag har varit matchad med min familj sjukt länge nu. På tisdag blir det exakt 3 månader. Den som väntar på nått gott väntar alltid för länge asså, det är så :P

3 tre,

Internationellt körkort, här är du!


       Idag fick jag mitt internationella körkort, så nu väntar jag inte på några papper alls. Jag är 100% färdig.



Jag har även varit och röstat idag, sjukt vad vuxen jag är. Och så har jag varit på banken och satt in alla mina 50-öringar (som blir värdelösa sista september). Jag satte in alla mina mynt, för dom har jag ju ingen nytta av på ett år iaf. Och så lämnade jag in papprena om fullmakt till banken. Det betyder att mina föräldrar nu har full tillgång till alla mina konton och sånt, så att de kan fixa saker om något skulle strula när jag är i USA. Jag litar på att de inte snor alla mina pengar nu ;) Men har de haft tillgång till mina pengar i 18 år så ska de nog kunna ha det i ett år till :)

Jag har också slått in paketen till värdfamiljen nu. Köpte nytt presentpapper på ICA, och jag är jättenöjd! Har uppdaterat mitt presentinlägg med en bild, men jag lägger upp den här också.

Barnen heter inte Amanda och Elin på riktigt, men jag vet inte om jag får lägga upp deras namn här. finfint!

Nu ska jag gå och skriva ner endel recept som jag vill ha med mej till USA. Typ pannkakor, fläskpannkaka, pappas goda potatismos, mammas goda bröd m.m. Så ska jag visa amerikanarna vad vi äter för mat i Sverige!

4 days to go!

Internationellt körkort, var är du?


Jag skickade in ansökan om att få internationellt körkort i fredags, men när jag inte fick det idag torsdag, så ringde jag för att försäkra mej om att det skulle komma i tid.

Jag: Hej jag har skickat in och ansökt om internationellt körkort, och ville bara ringa och se så att det blir skickat idag, för jag åker iväg på tisdag och vill vara säker på att det verkligen kommer fram.

Han: På tisdag säger du? Ja då får du vara väldigt snabb med att skicka in den.

Jag: Men jag har redan skickat den.

Han: Jahaa får jag ditt personnummer då?

(Han får mitt personnummer).

Han: Det står här att den kommer skickas på fredag.

Jag: Det finns ingen möjlighet att den kan skickas idag? För jag måste vara helt säker på att få den i tid.

Han: Hmm, jag ska kolla här......................den skickades igår.

Jag: Okej vad bra, tack :P

Inte världens bästa koll där, men jag borde iaf få mitt körkort i morgon! :)

5 dagar kvar. Det låter väldigt lite faktiskt. Ikväll ska jag umgås med datakillarna, spela tv-spel en sista gång. I morgon måste jag rösta. Sen på lördag ska jag på kalas. Sen ska jag packa.

Long lazy day.


Idag har det varit en lång dag, men en lat dag. Jag hade rätt svårt att somna i gårkväll, låg vaken i ett par tre timmar innan jag äntligen somnade, och då låg jag med huvudet i fotändan o fötterna i huvudändan :P Orkade inte ligga still längre, man måste ju få lite omväxling. Men jag sov inte så värst länge, för jag vaknade ca 4 timmar senare, klockan 7, och då gick jag upp. Så tidigt har jag inte gått upp på hela sommaren! Men jag försöker ju vända tillbaka dygnet lite.

Kommer dock få vända det ännu mer när jag kommer till USA, 6 timmars tidsskillnad. Men det är ett senare problem ;)

Nu ska jag kolla på film med mamma, antagligen sista mys-hemma-film-kvällen med henne på länge länge..

                        
                                                                             Det blir Elf. Julstämning!

6 dagar nu.


Det är bara 6 dagar nu, och det tål att sägas. DET ÄR BARA 6 DAGAR NU!


.
RSS 2.0